ترمیم خراشیدگی های رنگ بدنه ی ماشین!

ترمیم خراشیدگی های رنگ بدنه ماشین

یکی از مشکلاتی که ممکن است برای رانندگان و مالکین خودرو به وجود آید و از آن همیشه ابراز نگرانی می کنند، ایجاد خراشیدگی های روی بدنه ی ماشین و از بین رفتن زیبایی خودرو است. عده‌ای تصور می‌کنند که برای هر خراشیدگی روی رنگ بدنه ی ماشین باید به صافکار مراجعه و هزینه زیادی را پرداخت کنند؛ اما برای ترمیم بسیاری از این خراشیدگی ها نیازی به‌صرف مبالغ بالا نیست. تنها باید نوع خراشیدگی ها روی بدنه ی ماشین را تشخیص داده تا بتوانید متناسب با آن اقدامات لازم را انجام دهید.

برای تشخیص نوع خراشیدگی رنگ بدنه ی ماشین می‌توانید از ناخن و نوک انگشتان خود استفاده کنید!

نحوه ترمیم خراشیدگی های سطحی رنگ بدنه ی ماشین

اگر با لمس محل خراشیدگی های رنگ بدنه ی ماشین متوجه شدید که لاستیک، پلاستیک و یا رنگ روی آن نشسته می‌توانید برای ترمیم آن از پاک‌کننده‌های چسب استفاده کنید. برای خطوطی که خشک و سخت شده‌اند نیز از محلول استون و رقیق‌کننده‌های رنگ کمک بگیرید.

تشخیص خراشیدگی سطحی ماشین

نحوه ترمیم خراشیدگی های عمقی رنگ بدنه ی ماشین

خراش های عمیق به نسبت خطوط سطحی سخت‌تر ترمیم می‌شوند. گاهی نیز به‌طور کامل از بین نمی‌روند اما می‌توان آن را نادیده گرفت. برای ترمیم خراش های عمیق مراحل زیر را اجرا کنید:

1- ابتدا برای  ترمیم خراش های عمیق با محلول آب و صابون محل خط افتادگی را پاک کنید.(روش شست و شوی صحیح ماشین.)

2- در مرحله بعد داخل خراش را با ماده‌ای که رنگی متضاد با بدنه دارد پر کنید، برای مثال در خودروهای تیره از واکس سفید و در خودروهای روشن از واکس مشکی استفاده کنید.

3- با استفاده از کاغذ سمباده نرم 2000 تا 3000 را از فروشگاه‌های لوازم یدکی یا صافکاری تهیه کنید و به همراه یک تخته چوبی در محلول آب سرد و مایع ظرف‌شویی قرار دهید.

4- سایش باید از به‌طور منظم از بالا به پایین خط انجام شود. این کار را تا از بین رفتن خراشیدگی ادامه دهید. همچنین دقت کنید که سمباده خشک نشود بنابراین به‌طور دائم آن را با محلول فوق خیس کنید.

5- محل سمباده زده را خشک کرده و اگر لایه شفاف کننده رنگ خودرو از بین رفته مقداری اسپری شفاف کننده بر روی آن بپاشید.

ترمیم خراشیدگی های عمیق رنگ بدنه ماشین

علت داغ شدن موتور خودرو و بالا رفتن آمپر!

داغ شدن موتور خودرو و بالا رفتن آمپر

داغ شدن موتورخودرو و بالا رفتن آمپر ماشین اتفاق عجیب و بعیدی نیست و ممکن است برای هرکس اتفاق بیفتد. شما هم مستثنا از این موضوع نیستید. فرقی نمی‌کند که پیکانی از دهه‌ی 40 داشته باشید و یا سوپر اسپرتی تولید سال، به‌هر‌حال خودروی‌ شما نیازمند برخی مراقبت‌ها است تا به چنین حال‌وروزی نیفتد. با انجام چند کار نسبتاً ساده، می‌توانید با یافتن علت ها از داغ شدن موتور خودرو و بالا رفتن آمپر ماشین خود جلوگیری کنید.

  5 علت داغ شدن موتور خودرو و بالا رفتن آمپر

1-خرابی ترموستات

ترموستات قطعه‌ای ساده با عملکردی نه‌چندان پیچیده است. این قطعه مابین رادیاتور و پیشرانه قرار می‌گیرد و وظیفه کنترل دمای آب و هدایت آن به پیشرانه را بر عهده‌دارد. یک ترموستات معیوب می‌تواند برای همیشه بسته بماند و مانع از رسیدن آب رادیاتور به اطراف موتور شود.

 ترموستات ماشین

2-نبود روغن موتور در پیشرانه

روغن موتور علاوه بر روان کنندگی عهده‌دار خنک کردن قطعات داخل موتور است. اگر به هر دلیلی خواه نشتی از واشر یا مشکلات آب‌بندی داخل سیلندرها روغن به نقاط دیگر وارد شود هم موجب روغن‌سوزی و ایجاد آلودگی زیاد می‌شود و هم با کاهش سطح روغن موتور سبب داغ شدن موتورو بالا رفتن آمپر ماشین می‌گردد. داغ شدن موتور می تواند موجب تاپ برداشتن پیستون‌ها شود که هزینه زیادی را بر دوش رانندگان خودرو می‌گذارد.

روغن موتور

3-نفوذ هوا به سیستم خنک‌کننده پیشرانه

یکی از علت های داغ شدن موتور خودرو و بالا رفتن آمپر ماشین وجود هوا در سیستم خنک‌کننده است. اگرچه این سیستم به‌صورت بسته عمل می‌کند اما با گذشت زمان مقداری هوا به آن وارد می‌شود. وجود هوای بیش‌ازحد در سیستم خنک‌کننده می‌تواند موجب مسدود شدن جریان آب رادیاتور به پیشرانه شود.

4-خرابی فن رادیاتور

فن رادیاتور وظیفه انتقال هوا به داخل رادیاتور و خنک کردن آب برگشتی از موتور را بر عهده‌ دارد. امروزه در برخی خودروها فن‌ها به‌وسیله قطعاتی الکترونیکی کنترل می‌شوند و تا رسیدن آب رادیاتور به دمایی معین به کار خود ادامه می‌دهند.

اگر این قطعه الکترونیکی آسیب ببیند یا پره‌های فن دچار شکستگی شوند جریان هوا به‌درستی وارد رادیاتور نمی‌شود و در نتیجه دمای مایع خنک‌کننده به میزان کافی کاهش نمی‌یابد و موجب داغ شدن موتور خودرو می‌شود.

5-خرابی واترپمپ (پمپ آب)

خنک شدن موتور به ورود مایع خنک‌کننده با یک سرعت خاص و ثابت بستگی دارد. خرابی و شکستگی پروانه داخل واترپمپ می‌تواند از سرعت این کار کاسته و موجب کاهش آب ورودی به پیشرانه و افزایش دمای آن شود. به‌منظور جلوگیری از داغ شدن موتور خودرو به‌صورت دوره‌ای موارد زیر را بررسی و در صورت نیاز تعویض نمایید.

جوش آوردن موتور ماشین

کاهش صدای اتاق ماشین به کمک تعمیر قسمت‌های مختلف!

کاهش صدای اتاق ماشین

کاهش صدای اتاق ماشین به کمک تعمیر قسمت های مختلف آن می تواند تجربه یک رانندگی آسوده و با آرامش خیال را برای ما داشته باشد.صداهای داخل اتاق ماشین که ناشی از مشکلات خود خودرو و عوامل جاده‌ای است، به بخش‌های مختلفی مربوط می‌شود. عدم عملکرد صحیح موتور، اگزوز، سیستم تهویه و لاستیک‌ها، می‌تواند باعث ایجاد سر و صدا در اتاق خودرو شود. اگر در هنگام رانندگی، صداهای مانند جیغ زدن، جیر جیر کردن، خراشیدن و صداهای غیر عادی دیگری شنیدید، به احتمال زیاد قسمت‌های مکانیکی خودرو به درستی کار نمی‌کنند. کارهای عمومی مثل تعویض و تعمیر به موقع قسمت های مختلف ماشین و چک کردن روغن موتور، جزء مواردی هستند که می‌توانند در کاهش صدای اتاق ماشین، نقشی مثبت بازی کنند.

کاهش صدای ماشین با عایق صدا

اگر صدایی که از خودرو شنیده می‌شود مشکلات ماشین را در بر می‌گیرد و در هر جاده و شرایطی صدا با شدت کمتر یا بیشتری شنیده می‌شود، باید ریشه آن را در خودرو و بخش‌های مختلف آن پیدا کنید. سیستم موتور، اگزوز، جلوبندی خودرو ممکن است مشکل پیدا کرده باشند. در اکثر مواقع باید دقت داشته باشید که این صداها نه تنها یک صدای مزاحم نیستند بلکه آلارم خطر برای بخش‌های مختلف خودروی‌تان محسوب می‌شوند.

صداهایی که سبب می‌شود تا هنگام حرکت مانند خراشیدن، جیغ کشیدن و هر صدای غیر عادی دیگری از خودرو بشنوید، نشان می‌دهد که بخش‌های مکانیکی خودرو به خوبی کار نمی‌کند. اگر خودتان در این زمینه سررشته داشته باشید با دقت به صداها می‌توانید این مسئله را تشخیص دهید که مشکل از کجای خودرو است. در غیر این صورت بهتر است هر چه سریع‌تر خودروی خود را به یک تعمیرکار ماهر نشان دهید؛ زیرا ممکن است در صورت بی توجهی هزینه‌های گزافی را بر دوشتان بگذارد.

عوامل ایجاد صدا در داخل خودرو

وقتی از دلایل ایجاد صداهای داخل خودرو حرف می‌زنیم می‌توانیم آن‌ها را در سه عامل کلی دسته‌بندی کنیم:

  • صداهایی که مربوط به موتور و دیگر قسمت‌های مکانیکی خودرو است
  • صداهای مربوط به جاده که از طریق لاستیک‌‌ها، در نهایت به اتاق خودرو منتقل می‌شوند
  • سر و صداهای باد و عوامل محیطی که از بیرون خودرو به داخل اتاق نفوذ می‌کنند

توجه به هر سه عامل بالا برای کاهش صداهای اتاق ماشین، از اهمیت لازم و کافی برخوردار است. روش‌های تعمیری که به حذف صداهای موتور خودرو و دیگر بخش‌ها مربوط می‌شود نیازمند تخصص کافی است.

کاهش تاثیر عوامل جاده‌ای نیز به فاکتورهای گوناگونی بستگی دارد که در هر مدل خودرو متفاوت است و تسلط به آن برای همه‌ی افراد امکان‌پذیر نیست. بنابراین تصمیم گرفتیم در اینجا مرور کوتاهی بر دو دسته‌ی اول داشته باشیم و سپس بر راه‌های کاهش صدای اتاق خودرو با عوامل محیطی مثل باد تمرکز کنیم.

صداگیری اتاق ماشین

علت سفت شدن فرمان(هیدرولیک)ماشین !!!

سفت شدن فرمان ماشین

فرمان ماشین از جمله بخش‌هایی است که راننده به صورت مداوم در حال کار کردن با آن است. بنابراین توجه به آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و عملکرد مناسب آن علاوه بر راحتی راننده باعث ایجاد حس امنیت و عملکرد دقیق خودرو می‌شود. در این میان یک سری مشکلات ممکن است برای فرمان ماشین پس از مدتی کار کردن به وجود آید. یکی از آزاردهنده‌ترین موارد سفت شدن فرمان ماشین است که برای راننده عذاب آور می‌شود.از این رو پیدا کردن علت سفت شدن فرمان ماشین امری مهم و حیاتی به شمار می رود.

علت سفت شدن فرمان ماشین چیست؟

نگهداری نادرست و سرویس نامنظم همراه با فرسودگی برخی از قطعات از دلایل سفت شدن فرمان(هیدرولیک) ماشین می باشد. دانستن درباره آنها بسیار مهم است زیرا این امر به شما کمک میکند علت سفت شدن فرمان خودرو را به سرعت تشخیص دهید و قبل از اینکه شرایط وخیم شود خودرو خود را سرویس کنید.در ادامه به مهم ترین دلایل سفت شدن فرمان ماشین اشاره میکنیم.

1-لاستیک و رینگ

یکی از ساده‌ترین مواردی که می‌تواند باعث ایجاد سفتی در فرمان و سخت شدن حرکت دادن آن شود باد لاستیک‌ها است.

در صورتی که باد لاستیک کم شده باشد با سفت شدن فرمان مواجه می‌شوید چرا که میزان اصطکاک لاستیک با زمین افزایش می‌یابد و برای حرکت دادن لاستیک نیروی بیشتری صرف خواهد شد. پس بهتر است در نخستین مرحله باد لاستیک‌ها را چک کنید.

2-تسمه هیدرولیک

تسمه هیدرولیک وظیفه انتقال نیرو از موتور به پمپ هیدرولیک را بر عهده دارد در صورتی که تسمه هیدرولیک شل باشد، دچار فرسودگی گردد و پاره شود فرمان خودرو شما به سختی خواهد چرخید و سفت می شود.در صورت مشاهده هرگونه ترک، پارگی و ساییدگی حتما اقدام به تعویض نمایید.

فرسودگی تسمه هیدرولیک

3-کاهش سطح روغن هیدرولیک

کاهش سطح روغن هیدرولیک موجب کاهش فشار در سیستم، سخت چرخیدن فرمان و نیز صدمه به قطعات سیستم هیدرولیک می گردد .عمده ترین نشانه کاهش سطح روغن شنیدن صدایی شبیه به صدای جیغ هنگام چرخش فرمان است.

کاهش روغن هیدرولیک و سفت شدن فرمان

4-وجود هوا در سیستم فرمان هیدرولیک

یکی از نشانه های وجود هوا در سیستم هیدرولیک، به سختی چرخیده شدن فرمان هنگام چرخش سریع به یک سمت می باشد.

جهت برطرف کردن این مشکل و هوا گیری کردن، به مکانیک مجرب مراجعه کرده و در صورت لزوم اقدام به تعویض روغن هیدرولیک نمایید.

5-جک دو طرفه هیدرولیک

وجود خرابی در این قطعات نیز سبب سفت شدن فرمان هیدرولیک خودرو در هنگام گردش می گردد.

جک دو طرفه هیدرولیک

ترک خوردگی شیشه خودرو! تعویض یا ترمیم؟

ترک خوردن شیشه خودرو

این سوال ممکن است بارها برای شما پیش آمده باشد. علت شکستن ناگهانی شیشه ماشین، و اینکه با ترک خوردگی شیشه خودرو چه باید کرد؟ تعویض یا ترمیم؟با هم مرتبط هستند.گاهی واقعا با وجود ترک خوردگی سطحی و یا عمقی شیشه خودرو تشخیص برای ترمیم یا تعویض آن مشکل می شود.

داشتن اطلاعات در مورد دلیل شکستن ناگهانی خودرو انجام اقدامات لازم برای جلوگیری از زیاد شدن ترک خوردگی شیشه خودرو را راحت تر می‌کند.و تشخیص اینکه شیشه نیاز به تعویض یا ترمیم دارد نیز میتواند در کاهش هزینه ها موثر واقع شود.

قبل از هر چیز‌ بهتر است کمی با ساختار شیشه های اتومبیل ها آشنا شویم. سالهاست در ساخت شیشه جلو خودرو ها از شیشه های لمینیتی استفاده می شود.

در فرایند لمینیت دو یا چند لایه شیشه، بین لایه‌های پلیمری، یا فیلم پلاستیکی از جنس PVB، قرار گرفته و این ترکیب تحت فشار و حرارت به صورت دائمی یکپارچه و همگن می‌ گردند. این شیشه ها در اثر وارد شدن ضربه می شکنند اما یکپارچگی خود را حفظ کرده و فرو نمی ریزند.

آسیب های وارده به شیشه جلو به دو نوع پریدگی و ترک خوردگی تقسیم می شوند. پریدگی اصولاً اثر دقیقی از محل برخورد سنگ بوده که گرد یا ستاره مانند است. ترک خوردگی هم که احتمالا نیازی به توضیح ندارد. ترک ها و‌ پریدگی ها در برخی مواقع قابل تعمیراند.

ترک خوردگی شیشه  خودرو قابل ترمیم و تعمیر

ترک و پریدگی ها شاید چندان جدی به نظر نرسند اما با گذر زمان افزایش یافته، دید جلو را تحت تاثیر قرار داده و سطح ایمنی خودرو را پایین می آورند.

عوامل بسیاری بر رشد ترک ها تاثیر گذارند؛ تابش نور خورشید باعث می شود لایه های شیشه با سرعت متفاوتی منبسط و منقبض می شوند که در ‌نهایت منجر به بزرگ ‌شدن ترک می شود.

چند فاکتور مهم و اساسی در تعیین سرنوشت شیشه آسیب دیده دخیل هستند که به بررسی شان خواهیم پرداخت.

1-اندازه ترک خوردگی شیشه خودرو

تکنولوژی و روش های ترمیم شیشه های جلو به سرعت در حال تکامل و پیشرفت هستند اما همچنان توان و ظرفیت ترمیم شیشه بین تعمیرگاه ها متفاوت است.

در مجموع پریدگی هایی به قطر 2.4 سانتی متر و ترک هایی به طول 7.68 سانتی متر به راحتی قابل ترمیم اند.

در راهنمای استاندارد تعمیر شیشه های لمینیت خودروها یا به اختصار ROLAGS رنج اندازه های قابل تعمیر با توجه به نوع آسیب وارده ذکر شده که بیشترین حد آن برای پریدگی هایی با قطر 7.5 سانتی متر و ترک هایی با طول 35 سانتی متر است.

2-عمق ترک خوردگی شیشه خودرو

میزان عمق نفوذ ترک در شیشه رابطه مستقیمی با اندازه آن دارد. شیشه جلوی خودروها اغلب از ساختاری سه لایه بر خوردار است؛ به این شکل که یک لایه میانی از جنس پلاستیک در بین دو لایه داخلی و بیرونی از جنس شیشه قرار دارد.

ساختار شیشه های لمینیتی خودروها

عکس بالا ساختار شیشه های لمینیتی خودروها، متشکل از دو لایه شیشه ای و لایه میانی از جنس PVB را نشان می دهد.

3-محل ترک خوردگی شیشه خودرو

امکان ترمیم آسیب و شکستگی وارده به شیشه جلو،وابستگی زیادی به محل آن دارد. اگر شکستگی ها تا لبه های کناری و اطراف شیشه جلو ادامه پیدا کنند، احتمال این که یکپارچگی ساختار شیشه تحت تاثیر قرار گرفته باشد به شدت بالا می رود و از مقاومت آن کاسته می شود و ترمیم آن صلاح نخواهد بود.

محل ترک خوردگی شیشه خودرو